Cheesecake cinnamon roll με McVitie’s Digestives The Original
Υλικά
Για τη βάση:
250 γρ. McVitie’s Digestives The Original
85 γρ. Βούτυρο
½ κ.γ. Κανέλα τριμμένη
50 γρ. Ζάχαρη
Για τη γέμιση:
370γρ. Τυρί κρέμα
200ml Κρέμα γάλακτος
3 Αυγά
4ml Εκχύλισμα βανίλιας
140γρ. Ζάχαρη άχνη
30γρ. Κορν Φλαουρ
Για επικάλυψη:
150γρ. Σαντιγί
Κανέλα τριμμένη
Για το swirl:
70 γρ. Βούτυρο
40 γρ. Καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. Κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Οδηγίες για βάση:
Στο πολυκόφτη θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη κανέλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10’. Αφήνουμε να κρυώσει
Οδηγίες για swirl:
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Οδηγίες για γέμιση:
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Τελευταίο προσθέτουμε το κορν φλαουρ.
Παίρνουμε το ταψί με τη βάση μας και προσθέτουμε το μισό μείγμα από τη γέμιση. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε δόσεις από το μείγμα swirl. Με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι κάνουμε στροβίλους.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα τυριού και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με πριν.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει πλήρως.
Απλώνουμε σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ιδανικά αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να σταθεί.
Αυτό ήταν το πιο φθινοπωρινό cheesecake σε περιμένει να το απολαύσεις!